In primul rand vei avea nevoie de un diriginte de santier si de un constructor.
Da, dirigintele de santier poate fi ales si inaintea constructorului. De obicei este invers, iar constructorul, „ca sa te ajute”, iti recomanda el un diriginte de santier. Acest lucru il va scuti pe el de anumite verificari mai serioase pe parcursul executiei.
De fapt, dirigintele de santier nu trebuie sa vina din partea constructorului, el trebuie sa vina din partea ta, ca beneficiar si sa te reprezinte pe tine pe santier. Principala sarcina a diriginteului de santier este sa verifice executia constructiei sa fie conforma cu proiectul tehnic. Un alt „diriginte” care se cheama „RTE”- responsabil tehnic cu executia, la fel, va verifica buna executie a santierului, dar acesta va veni din partea constructorului.
Aici, la fel, ca si pentru faza de proiectare, ai nevoie de un diriginte de santier cu exeprienta si de incredere, firma noastra UP studio project, va poate recomanda diriginti de santier cu care am mai colaborat.
Dupa obtinerea autorizatiei, dirigintele de santier va anunta inspectoratul de stat in constructii (si primaria) ca va incepe lucrarea (lucrarea poate incepe dupa 10 zile de la aceasta instiintare). Aici trebuie platita o taxa de 0.5 % si 0.1 % din valoarea lucrarilor fara TVA.
La inspectoratul de stat se prezinta fazele determinate ale constructiei. Inspectoratul de stat poate anunta ca doreste sa participe la una din aceste faze determinante, iar constructorul impreuna cu dirigintele de santier este obligat sa anunte data cand va fi aceasta faza determinanta.
Se monteaza panoul cu „santier in lucru” (aici link cu model).
Poate sa inceapa constructia.